THE BIG GREEN EGG

En helt ny dimension av matlagning. Använd Big Green Egg sommar som vinter.

GRILLNING

Stek biffar, kotletter, hamburgare och skaldjur, fyllda med smak som överträffar alla andra grillar. Hög temperatur - "Steak house grillning "-  400°C - är snabbt, enkelt och gott!

LÅG TEMPERATUR OCH SAKTA

Den isolerande keramiken av Big Green Egg möjliggör exakt temperaturkontroll även vid låg värme. Du kommer att njuta av saftiga resultat med kalkon, skinka, revben eller någon annan av dina favoriträtter. Vill du låta maten lagas till på låg värme i tio till tolv timmar eller längre? Inga problem!

BAKNING

Med Big Green Egg kan du baka dina bröd, grytor, tårtor och pajer bättre och snabbare än med din köksugn! Och gör dig redo för den bästa pizza du någonsin har ätit - hemma eller på en pizzeria! Du måste uppleva denna smakupplevelse för att tro det. Du kommer aldrig att vilja laga mat inomhus igen!

RÖKNING

När det gäller att röka, åstadkommer Big Green Egg  ett mer effektivare resultat än med någon annan modell. Och du kan enkelt lägga till ett brett utbud av överdådiga smakkombinationer och dofter till din matlagning med våra aromatiska chips och träbitar ... eftersom varje typ av trä reagerar annorlunda med kött, fågel eller fisk, är smakkombinationerna oändliga.

STEK

The Big Green Egg håller värmen och fukten så väl att maten inte torkar ut! Fågel, lamm, nötkött och grönsaker blir naturligt godare, eftersom juicer och smaker hålls inkapslade.

OTROLIGA RESULTAT

 Från aptitretare och förrätter till desserter, kommer Big Green Egg överträffa alla dina förväntningar för kulinarisk perfektion ... och med sju praktiska storlekar att välja mellan, finns det en Big Green Egg som passar varje livsstil! Besök oss idag för att lära dig mer om hela Big Green Eggs sortiment och börja skriva din egen kulinariska framgångssaga redan idag!

HISTORIK

Big Green Egg bygger på en typ av lerugn som har använts i Asien i mer än 3000 år. Denna typ av lerugn kallas kamado. Under 1900-talet fick amerikanska soldater utstationerade i Japan möjlighet att smaka de härliga rätter som tillagas i den karakteristiska lerugnen och tog den med sig hem till USA.

Big Green Egg grundades i Atlanta, Georgia (USA) 1974, och sedan dess har den asiatiska lerugnen fått allt fler användare i USA. Företaget började med att importera japanska och kinesiska kamado ugnar. Men snart utvecklade man en egen, förfinad modell med hjälp av keramiska tekniker utvecklade av NASA. När produktionen skulle starta beslutade man att tillverka dem i Mexiko, eftersom landet har en imponerande keramisk historia och utmärkta tillverkningsmetoder. Innan varje Big Green Egg lämnar fabriken genomgår den en slutlig, och mycket noggrann inspektion. Fabriken är ISO9001-certifierad, vilket betyder att den uppfyller branschens strängaste kvalitetsnormer.

Tack vare den perfekta kombinationen av struktur, produktion och oöverträffad keramik är Big Green Egg en i alla avseenden hållbar matlagningsutrustning som håller längre än några andra jämförbara typer. Naturlig lera eller vanlig keramik ger inte samma styrka, väderbeständighet och termisk isolering som det keramiska material som används i Big Green Egg och den kan därför användas om och om igen utan att kvaliteten försämras.

Och det ger matlagning utomhus en helt ny dimension eftersom du kan använda Big Green Egg året runt. Tack vare den högvärdiga keramiken påverkas inte temperaturen inuti ditt EGG av utomhustemperaturen. Du kan använda Big Green Egg sommar som vinter för att tillaga allt från utsökt grillat, mört kött eller underbar, saltinbakad fisk, wokade skaldjur eller en mustig gryta, knaprigt bröd och pizzor med en knaprig botten till läckra efterrätter! 

Big Green Egg kommer att överträffa alla förväntningar på kulinarisk perfektion och med sju praktiska storlekar att välja mellan finns det ett Big Green Egg för varje smak och behov! De mest sålda av storlekarna är Big Green Egg Medium och Big Green Egg Large.